Aktiviteter 2024

2. marts - 24. marts

Retrospektiv udstilling af Erik Styrbjørn Pedersen.

En blandet landhandel.

Outlet & Hjortestuen & Herrens mark


Godt 120 besøgende slog vejen forbi Tinghuset i forbindelse med den lokale kunstner Erik Styrbjørn Pedersens udstilling  fra den 2. marts - 24. marts.

Erik Styrbjørn er kendt for at skildre arbejdslivet på industriarbejdspladser og hans forkærlighed for hverdagsmotiver har givet ham prædikatet arbejdermaler og indbragt ham LO's kulturpris i 1999. 

Erik Styrbjørns udstilling præsenterede dramatiske og blodige malerier, der udforskede intense temaer fra arbejdslivet, krig og bibelske fortællinger. Malerier der rørte og provokede på samme tid, idet de skildrede menneskelig lidelse konflikt og håb. 

11. maj - 1. juni

Udstilling af Signe M G Mouritzen

Fortællinger


I flot solskinsvejr havde 40 besøgende fundet vej til fernisering af Signe M G Mouritzens udstilling i Tinghuset. Formand for Kultur og Fritid, Lene Dybdahl havde takket ja til at holde åbningstalen, hvor hun bl.a. kom ind på vigtigheden af at bevare kunsten.


Signe anvender såvel natur som kultur som baggrundstæppe for maleriernes narrativ. Her er performerede dyr, væsner og mennesker, men ligeledes naturskildringer med iboende symbolsk betydning og desuden samfundskritisk og politisk undren. 

Ud over oliemaleri arbejder Signe M G Mouritsen med akvarel, tegning og grafik, og hun har skabt illustrationer samt udført vægmalerier til kulisser.