Aktiviteter 2022

Genlyd

Udstilling Jan Wessel

København

Oktober-november.

Jan Wessels udstilling hos Vestjysk Kunstforening Ulfborg havde udgangspunkt i forskellige udtryk: Olie på lærred, olie på papir, assemblage og lysværker.
Denne udstilling har fået Jan Wessel til at fremkalde nogle billeder, som gengiver en form for resonans eller efterklang i ens bevidsthed. Billederne er indsat i en ny og anderledes kontekst, og derved afbilleder en ny virkelighed.

Indblik i en kringlet hjerne

Udstilling 

Niels Steen Sørensen

Struer

September - oktober

Niels Steen Sørensens malerier kan vandre i mange retninger, og han bliver ved, ofte op til et år, til han kan mærke, at billedet er færdigt. Noget skal falde på plads inde i ham, før han slipper et billede.

Han fascineres af:

  • Det eventyrlige, fantasiens finde på, 
  • vildskab, farlighed, ekstremt vejr, mystikken ved tåge, mørke -silende regn - ansigter præget af livet - skønheden i naturen, kvindekroppen.


Undreværker

Udstilling af

Merete Lisby

Møborg

April - maj

I Møborg ved Bækmarksbro i en gammel lade fra 1863, har Merete Lisby indrettet et galleri og værksted, hvor hun frembringer sine værker.

Hendes tilgang til maleriet er en opsamling af oplevelser og indtryk, som lagres, bearbejdes og med engagement ender med at fylde lærredets flader ud.

Merete arbejder primært med akryl og blandform, hvor hun sammensætter tusch og blyant, kombineret med maling og collage. Ind i mellem og til stor fornøjelse hånddekorere hun krukker som pendant til malerierne.

Blandede bolcher

Udstilling 

Pernille Krogh

Ebeltoft

Januar -  Februar

Temaet for Pernilles billeder har i mange år kredset omkring mennesket. De indbyrdes menneskelige relationer og menneskets forhold til naturen.

Hun arbejder på pap, som hun ridser i, indsværter og lakerer af flere omgange. Billederne er mixed media, hvor hun kombinerer den grafiske teknik med collage, maleri og udtryk med gamle træklodser. Et udtryk hun har eksperimenteret med og udviklet gennem de sidste 15 år.

Hun udtrykker sig grafisk og er optaget af linjens sanselighed og evne til at fastholde et nu og en øjebliksstemning.


Nolde og Nazismen

Foredrag med

Hans Christian Davidsen

Maj

”Nolde – maleren der trådte ved siden af”.

”Går man ind på et dansk folkebibliotek, står der de samme gamle bøger, som er med til at videreformidle et forkert billede af Nolde. Det er fortællingen om den forfulgte kunstner, som fik forbud mod at male af nazisterne, og derfor måtte lave sine akvareller, de ’umalede billeder’, i det skjulte. Det er den forestilling, rigtig mange danskere stadig går rundt med. Men billedet er et helt andet,” Kvinder ved havet

Udflugt

Nymindegab Museum

August 

Samtidskunstneren Agnete Brinch kommer tæt på kvinder ved havet, når hun går i malerkoloniens fodspor og nyfortolker kvindernes daglige trættende liv ved fiskerlejet Nymindegab.