Oktober-november.
Jan Wessels udstilling hos Vestjysk Kunstforening Ulfborg havde udgangspunkt i forskellige udtryk: Olie på lærred, olie på papir, assemblage og lysværker.
Denne udstilling har fået Jan Wessel til at fremkalde nogle billeder, som gengiver en form for resonans eller efterklang i ens bevidsthed. Billederne er indsat i en ny og anderledes kontekst, og derved afbilleder en ny virkelighed.
September - oktober
Niels Steen Sørensens malerier kan vandre i mange retninger, og han bliver ved, ofte op til et år, til han kan mærke, at billedet er færdigt. Noget skal falde på plads inde i ham, før han slipper et billede.
Han fascineres af:
April - maj
I Møborg ved Bækmarksbro i en gammel lade fra 1863, har Merete Lisby indrettet et galleri og værksted, hvor hun frembringer sine værker.
Hendes tilgang til maleriet er en opsamling af oplevelser og indtryk, som lagres, bearbejdes og med engagement ender med at fylde lærredets flader ud.
Merete arbejder primært med akryl og blandform, hvor hun sammensætter tusch og blyant, kombineret med maling og collage. Ind i mellem og til stor fornøjelse hånddekorere hun krukker som pendant til malerierne.
Januar - Februar
Temaet for Pernilles billeder har i mange år kredset omkring mennesket. De indbyrdes menneskelige relationer og menneskets forhold til naturen.
Hun arbejder på pap, som hun ridser i, indsværter og lakerer af flere omgange. Billederne er mixed media, hvor hun kombinerer den grafiske teknik med collage, maleri og udtryk med gamle træklodser. Et udtryk hun har eksperimenteret med og udviklet gennem de sidste 15 år.
Hun udtrykker sig grafisk og er optaget af linjens sanselighed og evne til at fastholde et nu og en øjebliksstemning.
”Nolde – maleren der trådte ved siden af”.
”Går man ind på et dansk folkebibliotek, står der de samme gamle bøger, som er med til at videreformidle et forkert billede af Nolde. Det er fortællingen om den forfulgte kunstner, som fik forbud mod at male af nazisterne, og derfor måtte lave sine akvareller, de ’umalede billeder’, i det skjulte. Det er den forestilling, rigtig mange danskere stadig går rundt med. Men billedet er et helt andet,”
August
Samtidskunstneren Agnete Brinch kommer tæt på kvinder ved havet, når hun går i malerkoloniens fodspor og nyfortolker kvindernes daglige trættende liv ved fiskerlejet Nymindegab.